hledání zážitku
kategorie
regiony
Celá ČR
Hlavní město Praha
Jihočeský
Jihomoravský
Karlovarský
Královehradecký
Liberecký
Moravskoslezský
Olomoucký
Pardubický
Plzeňský
Středočeský
Ústecký
Vysočina
Zlínský
cena od  -  do
  •  
  • do 2 000 Kč
  • 2 001 - 4 000 Kč
  • 4 001 - 6 000 Kč
  • 6 001 - 10 000 Kč
  • 10 001 Kč a více
pouze aktuální
  • do 2 000 Kč
  • 2 001 - 4 000 Kč
  • 4 001 - 6 000 Kč
  • 6 001 - 10 000 Kč
  • 10 001 Kč a více

Hmyz na talíři

Tisk
objednat!
Odeslat e-mailem
Přidat do Mého výběru
Nastavte si zážitek a jeho cenu:
  • výběr regionu
  • Hlavní město Praha
  • Jihomoravský
cena:
3 800,- Kč
body:
3800
body za nákup:
76
OBJEDNAT
objednat!

Co darujete

Zážitkem Hmyz na talíři darujete netradiční kulinářský zážitek! Hmyzí kuchyně není opravdu tradičním kuchařským uměním. Nejsme na něco takového zvyklí, přitom jedna hrstička jedlého hmyzu hravě pokryje potřebu živin na celý den. Vždyť už staří Mayové hmyz uctívali a jedli. Brouci patřili k běžné potravě i našich, tedy evropských, předků. Dnes se běžně v Mexiku zpracovávají vajíčka vodních ploštic na tzv. mexický kaviár, v Japonsku se lidé obdarovávají dárkovými koši s hmyzími pokrmy, ve Švédsku se mravenci vhazují do ginu a v Anglii svůj mravenčí nápoj rovnou pojmenovali Ant. V Paříži prý běžně zakoupíte mravence v čokoládě a na Sardinii patří k nejdražším sýrům ten, který je naskrz prolezlý larvami mušky sýrohlodky. Kurz obsahuje cca 6 chodů, ke každému chodu následuje podrobná přednáška o "hmyzí specialitě".  Zážitek obsahuje také kurz vaření, kde Vás naučíme připravit hmyz k vaření a jakým způsobem jej upravit - smažení, vaření, sušení i pečení. Na závěr je pro vás připraven malý dáreček, aby mohli "hmyzí" pouchoutku ochutnat i Vaši blízcí.

 A jaký hmyz v rámci zážitku ochutnáte? Ochutnáte moučné červy, Zophobase, cvrčky, sarančata a šváby. Po domluvě je možné ochutnat i baby štíra v různých úpravách a chutí.

 Kurz hmyzí kuchyně probíhá v Praze nebo v Brně a to u vás doma. Pro svou variantu místa konání použijte roller pod hlavní fotografií "Nastavte si zážitek a jeho cenu".

Speciální předpoklady

Žádné speciální předpoklady neexistují, postačí chuť ochutnat něco nového a neobvyklého.

Sezóna a počasí

Sezóna a počasí nemají na zážitek žádný vliv. Hmyz na talíři si vychutnáte v každém počasí.

Počet účastníků

Certifikát je určen pro 1 osobu. V případě větší skupinky zájemců nás kontaktujte.

Něco navíc

V případě zájmu většího počtu osob (minimálně 10 osob) je možné zajistit hodinovou přednášku, co hmyzí kuchyně obsahuje a přináší z úst Ing. Borkovcové, PhDr. – naší přední propagátorky Entomofágie - pojídání jedlého hmyzu.

Rezervace termínu

Obdarovaný si rezervuje termín sám dle svých časových možností s pomocí kontaktů, které jsou součástí certifikátu.

Jednotlivé kurzy probíhají pouze v Praze nebo v Brně a to u vás doma.

Tento zážitek je vhodný jako dárek pro všechny muže i ženy.

 Nevybrali jste? Doporučujeme z naší nabídky další tipy na oblíbené zážitky:

Mezinárodní kuchař u Vás doma