hledání zážitku
kategorie
regiony
Celá ČR
Hlavní město Praha
Jihočeský
Jihomoravský
Karlovarský
Královehradecký
Liberecký
Moravskoslezský
Olomoucký
Pardubický
Plzeňský
Středočeský
Ústecký
Vysočina
Zlínský
cena od  -  do
  •  
  • do 2 000 Kč
  • 2 001 - 4 000 Kč
  • 4 001 - 6 000 Kč
  • 6 001 - 10 000 Kč
  • 10 001 Kč a více
pouze aktuální
  • do 2 000 Kč
  • 2 001 - 4 000 Kč
  • 4 001 - 6 000 Kč
  • 6 001 - 10 000 Kč
  • 10 001 Kč a více

Sommelierský kurz v Jižních Čechách

Tisk
objednat!
Odeslat e-mailem
Přidat do Mého výběru
Nastavte si zážitek a jeho cenu:
  • výběr regionu
  • Jihočeský
cena:
7 050,- Kč
body:
7050
body za nákup:
141
OBJEDNAT
objednat!

Co darujete

Darujete exkluzivní intenzivní 3 denní sommelierský kurz, který byl vyhodnocen jako nejlepší relaxačně vzdělávací program svého druhu v ČR. Tento sommelierský kurz je určen nejen dosavadním zájemcům o enologii, ale také úplným začátečníkům, kteří mají víno rádi, ale nedokáží se zcela orientovat v nabídce současného trhu. Dozvíte se, jak rozeznat správný poměr mezi kvalitou a cenou, něco o pěstování vinné révy, správném podávání vína, jeho historii, zpracování, výrobě a archivaci. Teorie je průběžně prokládána četnými degustacemi pokrmů v podobě hlavních jídel, polévek, salátů, francouzských sýrů, paštik, čokoládových lanýžů a ochutnávkami vín např. slámového, ledového, šampaňského, hybridního, botrytického apod. Tento jedinečný gastronomický zážitek probíhá na historické jihočeské usedlosti a obsahuje 28 vyučovacích hodin. Předpokládaný průměrný počet účastníků je obvykle pouze 8, což zajišťuje jeho komorní atmosféru. Vedení je profesionální, ale přesto velmi přátelské. Kurz je ukončen krátkou ústní zkouškou, písemným testem a slavnostním ceremoniálem, kdy každý z účastníků obdrží dva absolventské certifikáty – malý a velký diplom. Na základě výběrových řízení byl kurz vybrán např. ku proškolení personálu britského velvyslanectví, personálu Grand hotelu Pupp Karlovy Vary a mezi jeho frekventanty patří i účastníci z Německa, Francie, Rakouska, Švýcarska a Itálie – Češi žijící v zahraničí.

Cena kurzu obsahuje:
veškeré přednášky a konzultace, sommelierské pomůcky, kompletní stravování a ubytování, prohlídka vinného sklepa, veškeré degustace, neomezená konzumace nealko nápojů, možnost připojení na internet a absolventský certifikát (malý a velký diplom)

Faktický obsah sommeliérského kurzu:
Historie vína • Vinařská geografie • Starý kontinent a Nový svět • Kategorie vín České republiky • Klasifikace francouzských vín z roku 1855 • Výroba bílých vín • Výroba růžových vín • Výroba červených vín • Výroba Tokajských vín • Výroba Ledových a Slámových vín • Výroba šumivých vín • Portské a Sherry • Čtení etikety • Skladování, archivace, zátky a korky • Sommeliérské pomůcky • Servírování vína, teploty a gastronomická doporučení • Odborná terminologie.

Vybraná nabídka předkrmů, polévek, hlavních chodů:
Vejce s majonézou a kaviárem • Krevetový salát s francouzskou bagetou • Francouzská fazolová polévka s uzenými mušlemi • Poulet a L´alsace (kuře s česnekem a tymiánem) • Žáby na rozmarýnu s olivovým olejem • Panenka na víně s francouzskými zelenými fazolkami a opečenou slaninou • Říční rak v koprovém nálevu s citrónem aj.

Speciální předpoklady

Do sommelieského kurzu se mohou zapsat osoby pouze starší 18 let. Kurz je určen nejen milovníkům dobrého jídla a pití, ale také začínajícím pracovníkům ve vinotékách nebo gastronomii. Jedinečný zážitek pro skupiny milovníků vína, pro firemní klientelu v rámci zážitkových akcí.

Sezóna a počasí

Na počasí nezáleží, tento zážitek si můžete užít kdykoliv během roku.

Počet účastníků

Tento certifikát je určen pro 1 osobu. Pokud byste rádi obdarovali více osob, neváhejte nás kontaktovat.

Něco navíc

Každý sommeliersky kurz obsahuje ochutnávku starého ročníku – garantujeme víno staré nejméně 20 let. Ochutnávky až 20 druhů sýrů, včetně sýra pečeného v popelu, různých druhů paštik (se zvěřinou, brusinkami, šampaňským, pomerančem), čokoládové lanýže a jiné čokolády. Vždy po ukončení oficiální části si mohou účastníci na místě zakoupit točené pivo, víno, destiláty, kávu apod. Každý účastník kurzu se stává po dobu jeho trvání členem uzavřené společnosti, což znamená, že do objektu nemají přístup jiné osoby, nejste tedy ničím rušeni. Největším bonusem, který náš klient získává v rámci kurzu je rodinná a pohodová atmosféra pro všechny milovníky jedinečných gurmánských zážitků.

Rezervace termínu

Obdarovaný si rezervuje termín sám na kontaktech, které jsou součástí certifikátu.

Rezervaci termínu je možná minimálně 14 dní předem.

Tento zážitek je vhodný dárek pro muže, ale i vhodný dárek pro ženy.

Nevybrali jste? Doporučujeme další tipy z naší nabídky gurmánských zážitků:

WHISKY kurz

Romantická večeře v Žižkovské věži

Piknik v zámecké zahradě